Cashback – spill odds med penger fra bookmakeren

De som har holdt på med oddsspilling vet godt at det finnes mange forskjellige oddsbonuser som kan hentes hos bookmakerne. Du har helt sikkert benyttet deg av noen av tilbudene om sportsbonuser tidligere, og kjenner derfor godt til bonusalternativer som risikofrie spill, innskuddsbaserte sportsbonuser samt gratisspill. Kanskje har du allerede stiftet bekjentskap med cashback også, for dette er en bonus som det blir bare mer og mer av hos bettingselskapene.

Denne bonusvarianten er basert på utfallet av oddsspillingen din, så det er ikke sikkert at du kan hente cashback selv om bookmakeren tilbyr det. Om du ikke allerede har benyttet deg av et tilbud om cashback, er det på tide om du kvalifiserer for denne bonustypen. Brukt på riktig måte er nemlig dette en sportsbonus som gir deg nye muligheter til å vinne penger på oddsspillingen din.

Gode oddsbonuser på oddssider

# BOOKMAKERE BONUS Review BESØK NÅ
1 3000 kr Review BESØK NÅ
2 2000 kr Review BESØK NÅ
3 200 NOK Review BESØK NÅ
4 1000 NOK Review BESØK NÅ
5 1000 NOK Review BESØK NÅ

Få cashback basert på sportsbettingen din

En cashback-bonus er en bonus som du får fra bettingselskapet basert på hvordan det har gått med oddsspillingen din. Det betyr at dette ikke en bonus som du kan hente uansett. Forutsetningen for en cashback er at du har gått i minus med sportsbettingen din. Det betyr at om du vinner mer enn du taper, så kan du ikke benytte deg av tilbud om cashback siden du ikke kvalifiserer for det. 

Skal du kvalifisere for cashback er du nødt til å ha pådratt deg et nettotap i en nærmere definert tidsperiode. Slike tidsperioder kan være den siste måneden, de to siste ukene eller den siste uken. Har du gått i minus med oddspillingen din hos bookmakere som har cashback for nettotap i definerte tidsvinduer, kan du benytte deg av dette tilbudet. Det innebærer at bettingselskapet gir deg en oddsbonus i prosent av nettotapet i den aktuelle tidsperioden. 

Hos noen bookmakere er det kontinuerlig cashback, noe som gir deg muligheten til å hente en bonus på ukentlig basis om du har et nettotap, mens andre bettingselskaper tilbyr cashback-bonus i forbindelse med tidsbestemte kampanjer.

cashback

Cashback i praksis

Nettotapet ditt er det du har spilt odds for minus det du har vunnet på oddsspillingen. Dersom du har brukt 15 000 kroner på sportsbetting den siste måneden og samtidig har sikret deg gevinster for til sammen 10 000 kroner, er nettotapet ditt på 5000 kroner. 

Hos noen bookmakere får du cashback for hele nettotapet ditt uansett hvor stort det, mens det hos de fleste er satt en grense på hvor stort dette bonusbeløpet kan være. Det som er mest brukt i forbindelse med cashback er 10% av nettotapet (opptil et gitt bonusbeløp hos mange), men det finnes selvsagt bookmakere som opererer med bonussatser som er både lavere og høyere enn denne «bransjenormen».

Dersom du har spilt odds og pådratt deg et nettotap på 20 000 kroner hos en bookmaker som tilbyr cashback på 10% opptil 2000 kroner, kvalifiserer du for og kan hente den maksimale cashback-bonusen på 2000 kroner. Hvis nettotapet ditt i den aktuelle perioden er på 15 000 kroner, kan du hente maksimalt 1500 kroner i bonus siden dette er 10% av nettotapet. 

Dersom du virkelig har satset på sportsbettingen, men ikke har hatt hellet med deg og derfor har fått et nettotap på hele 30 000 kroner, betyr det at du ikke får mer enn 2000 kroner i cashback. Du kan ikke hente 3000 kroner som er 10% av nettotapet, men det som er den definerte maksimalbonusen på 2000 kroner. Hadde du imidlertid spilt odds hos en bookmaker som gir deg cashback for hele nettotapet ditt uansett hvor stort det er, ville du ha fått 3000 kroner i cashback.

Vilkår og betingelser for cashback-bonuser

Når du ikke har hatt lykken med deg på oddsspillingen din, er det selvsagt hyggelig at bookmakeren tilbyr deg en bonus i form av cashback. Dette er en bonus som bettingselskapene ikke er nødt til å gi deg, så dersom du tilbys denne bonustypen er det bare å slå til. Du bør takke ja til denne bonusen siden den gir deg penger tilbake fra bookmakerne hvor du har gått i minus, og bonuspengene som du får kan du deretter benytte til å redusere nettotapet ditt ytterligere.

De beste cashback-bonusene er de som tildeles helt uten vilkår og betingelser siden de gir deg full frihet med tanke på hva du bruker bonusen til. Imidlertid tildeles de fleste cashback-bonuser med omsetningskrav og eventuelle minsteodds, og hvor snille disse betingelsene er avgjør hvor god bonusen egentlig er. 

Sammenlignet med andre bonusvarianter har cashback betingelser i den laveste delen av skalaen. Ofte er omsetningskravet så lavt som 1x. Dersom du uansett hadde tenkt å bruke bonusen til å redusere nettotapet ditt ytterligere, spiller dermed et slikt omsetningskrav ikke noen rolle. Hadde du derimot tenkt å ta ut cashback-bonusen i ekte penger, er det selvsagt en viss risiko for at du mister eller får bonusbeløpet redusert når du bruker dette på oddspilling for å møte omsetningskravet.